KUCHNIE ŚWIATA

Przepisy

Wybierz interesującą Cię kuchnię:
Kuchnia:
Chińska
Kuchnia:
Japońska
Kuchnia:
Koreańska
Kuchnia:
Polska
Wszystkie
kuchnie
Kuchnia
Koreańska

Makaron z kurczakiem, warzywami i Sosem Sen Soy Chap Chae

20 minut
4
Łatwy
Składniki
200 g filetu z kurczaka
2 selery naciowe
1 czerwona papryka
1 cebula
pęczek szczypiorku
świeża kolendra
100 g sezamu
łyżka oliwy
1/2 opakowania makaronu Tradycyjnego z Ludwina 4-jajecznego wstęgi Pol-Mak
Wykonanie

Filet z kurczaka dokładnie opłukać, a następnie zalać sosem Sen Soy Chap Chae. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę.

Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić pokrojoną w piórka cebulę.

Do zeszklonej cebuli dodać zamarynowane mięso i smażyć je do miękkości.

Dodać pokrojone w paseczki warzywa.

Wszystko wymieszać z wcześniej ugotowanym makaronem.

Na suchej patelni uprażyć sezam.

Gotowe danie posypać uprażonym sezamem i kolendrą.