KUCHNIE ŚWIATA

Przepisy

Wybierz interesującą Cię kuchnię:
Kuchnia:
Chińska
Kuchnia:
Japońska
Kuchnia:
Koreańska
Kuchnia:
Polska
Wszystkie
kuchnie
Kuchnia
Chińska
Składniki
200 g filetu z kurczaka lub indyka
1 marchew
3 selery naciowe
1 cebula dymka
świeża kolendra
100 g sezamu
1 łyżka oliwy z oliwek
1/2 opakowania makaronu Tradycyjnego z Ludwina 4-jajecznego Gniazda wstążki Pol-Mak
Wykonanie

Filet z kurczaka/indyka dokładnie opłukać i pokroić w cienkie paski, zalać sosem do Woka. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę.

Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, a następnie dodać pokrojoną w pióra cebulę i zeszklić.

Do cebuli dodać kurczaka i smażyć przez ok. 4 minuty.

Dodać usmażonego kurczaka dodać posiekane warzywa i smażyć do miękkości.

Dodać ugotowany makaron Pol-Mak do potrawy i wszystko dokładnie wymieszać.