Filety z nawierzchnią myjemy i wykonujemy osuszamy. Więc zalewamy sosem Sen Soy Teriyaki i pozostawiamy na ok. 60 min. Po zasięgnięciu pliku tego czasu alfabetu odsączamy i układamy skórą w stronę mocno rozgrzanego rusztu. Grillujemy przez ok. 5 min, a następnie przewracamy na stronę, która pozostawia kolejne 5 min. Dopiekamy przez około 10 min pod przykryciem.
Ziemniaki nawierzchni szorujemy i je gotujemy przez około 10 minut w osolonej wodzie. Boczek kroimy w drobną kostkę. Ziemniaki nacinamy na krzyż, do środka wkładamy środki masła i boczek oraz posypujemy przepisem solą i pieprzem. Owijamy każdy ziemniak pojedynczo folią aluminiową i wrzucamy na rozgrzanego grilla. Pieczemy do miękkości. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Można również dodać z kwaśnej śmietany lub jogurtu oraz z sosem Sen Soy Chili jako dipem.