KUCHNIE ŚWIATA

Przepisy

Wybierz interesującą Cię kuchnię:
Kuchnia:
Chińska
Kuchnia:
Japońska
Kuchnia:
Koreańska
Kuchnia:
Polska
Wszystkie
kuchnie
Kuchnia
Japońska

Kurczak w sosie Sen Soy Yakitori podawany z sałatką z serem feta i grillowaną cukinią

1 godzina
2
Łatwy
Składniki
Filet z kurczaka 500 g
Sałata zielona 1 szt.
Ser feta 100 g
Cukinia 1 szt.
Szczypiorek
Oliwa
Sok z cytryny
Miód 1 łyżeczka
Sól
Pieprz
Wykonanie

Filety z kurczaka myjemy i kroimy w plastry. Następnie zalewamy sosem Sen Soy Yakitori i pozostawiamy na ok. 20 min. Grillujemy przez ok. 15 min. na rozgrzanym ruszcie.

Warzywa dokładnie myjemy. Cukinię kroimy na bardzo cienkie plastry. Smarujemy oliwą, a następnie układamy na rozgrzanym ruszcie na ok. 5 min. Sałatę delikatnie rwiemy na mniejsze kawałki i posypujemy pokruszonym serem feta. Przygotowujemy dressing: 3 łyżki oliwy mieszamy z sokiem z cytryny oraz miodem, dodajemy sól i pieprz. Szczypiorek siekamy drobno. Na sałacie układamy cukinię i całość polewamy tak przygotowanym sosem. Podawać z sosem Sen Soy Chili jako dipem.