KUCHNIE ŚWIATA

Przepisy

Wybierz interesującą Cię kuchnię:
Kuchnia:
Chińska
Kuchnia:
Japońska
Kuchnia:
Koreańska
Kuchnia:
Polska
Wszystkie
kuchnie
Kuchnia
Japońska

Grillowane filety z kaczki w sosie Sen Soy Teriyaki podawane z pieczonymi ziemniakami z boczkiem

1 godzina
2
Łatwy
Składniki
2 Filety z kaczki z skórą
Młode ziemniaki 1 kg
Boczek surowy 200 g
Masło
Sól
Pieprz
Szczypiorek
Wykonanie

Filety z nawierzchnią myjemy i wykonujemy osuszamy. Więc zalewamy sosem Sen Soy Teriyaki i pozostawiamy na ok. 60 min. Po zasięgnięciu pliku tego czasu alfabetu odsączamy i układamy skórą w stronę mocno rozgrzanego rusztu. Grillujemy przez ok. 5 min, a następnie przewracamy na stronę, która pozostawia kolejne 5 min. Dopiekamy przez około 10 min pod przykryciem.

Ziemniaki nawierzchni szorujemy i je gotujemy przez około 10 minut w osolonej wodzie. Boczek kroimy w drobną kostkę. Ziemniaki nacinamy na krzyż, do środka wkładamy środki masła i boczek oraz posypujemy przepisem solą i pieprzem. Owijamy każdy ziemniak pojedynczo folią aluminiową i wrzucamy na rozgrzanego grilla. Pieczemy do miękkości. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Można również dodać z kwaśnej śmietany lub jogurtu oraz z sosem Sen Soy Chili jako dipem.