KUCHNIE ŚWIATA

Przepisy

Wybierz interesującą Cię kuchnię:
Kuchnia:
Chińska
Kuchnia:
Japońska
Kuchnia:
Koreańska
Kuchnia:
Polska
Wszystkie
kuchnie
Kuchnia
Polska

Karkówka w sosie Black Pepper Sen Soy podawana z grillowanymi szparagami i sosem musztardowym

45 minut
4
Średni
Składniki
Karkówka wieprzowa 500 g
Szparagi zielone 1 pęczek
Czosnek 2 ząbki
Oliwa
Sól
Pieprz
Majonez 2 łyżki
Jogurt naturalny 2 łyżki
Musztarda rosyjska 2 łyżki
Wykonanie

Mięso kroimy w plastry, a następnie rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Każdy kawałek kroimy na mniejsze paski . Mięso obtaczamy w marynacie. Pozostawiamy na ok. 20 min. Zamarynowane plastry nabijamy na patyczki do szaszłyków. Grillujemy około 8 minut na mocno rozgrzanym ruszcie.

Szparagi myjemy i dokładnie osuszamy. Zdrewniałe końcówki należy odciąć. Czosnek przeciskamy przez praskę. Szparagi polewamy oliwą, dodajemy sól i pieprz oraz nacieramy czosnkiem. Całość odstawiamy na ok. 10-15 min. Grillujemy na ruszcie.

Wszystkie składniki połączyć ze sobą w miseczce. Całość podawać z sosem Sen Soy Chili jako dipem.