KUCHNIE ŚWIATA

Przepisy

Wybierz interesującą Cię kuchnię:
Kuchnia:
Chińska
Kuchnia:
Japońska
Kuchnia:
Koreańska
Kuchnia:
Polska
Wszystkie
kuchnie
Kuchnia
Polska

Rosół z Sosem Sojowym Sen Soy

3 godziny
10
Łatwy
Składniki
400 g pręgi wołowej z kością
1/2 kurczaka wiejskiego
40 g mięsa z indyka
300 g podrobów z kurczaka lub indyka
3 selery naciowe
3 marchewki
2 pietruszki
1 por
1 cebula
świeża kolendra do posypania
2 liście laurowe
2 ziarnka ziela angielskiego
3 ziarenka czarnego pieprzu
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki startego na tarce imbiru
1 opakowanie makaronu Tradycyjnego z Ludwina - 4 jajecznego Pol-Mak
Wykonanie

Mięso dokładnie opłukać, włożyć do dużego garnka i zalać 3 litrami wody.

Dodać pokrojone w słupki warzywa i gotować na bardzo małym ogniu przez ok. 2-2,5 godziny.

Od czasu do czasu zbierać szumowiny łyżką cedzakową.

Doprawić sosem sojowym Sen Soy oraz solą i pieprzem do smaku.

Podawać z drobno posiekaną marchewką, pietruszką oraz wcześniej ugotowanym makaronem.