KUCHNIE ŚWIATA

Przepisy

Wybierz interesującą Cię kuchnię:
Kuchnia:
Chińska
Kuchnia:
Japońska
Kuchnia:
Koreańska
Kuchnia:
Polska
Wszystkie
kuchnie
Kuchnia
Japońska

Skrzydełka marynowane w Sosie Yakitori pieczone z sezamem

30 min
4
Łatwy
Składniki
300 g skrzydełek z kurczaka
100 g sezamu
łyżka oliwy z oliwek
Wykonanie

Skrzydełka dokładnie opłukać i obtoczyć w marynacie Sen Soy Yakitori. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę.

Na patelni rozgrzać oliwę. Smażyć skrzydełka z obu stron, dopóki się nie zarumienią. Dodać odrobinę wody i dusić do miękkości jeszcze przez 15 minut.

Na suchej patelni uprażyć sezam i posypać nim skrzydełka.

Podawać z dowolnymi dodatkami, np. pieczonymi ziemniaczkami.