KUCHNIE ŚWIATA

Przepisy

Wybierz interesującą Cię kuchnię:
Kuchnia:
Chińska
Kuchnia:
Japońska
Kuchnia:
Koreańska
Kuchnia:
Polska
Wszystkie
kuchnie
Kuchnia
Japońska

Pieczone udka z kurczaka w Sosie Teriyaki Sen Soy

35 minut
6
Łatwy
Składniki
500 g trybowanych udek z kurczaka
łyżka oliwy
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
Wykonanie

Trybowane udka dokładnie opłukać wodą, doprawić solą i pieprzem.

Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, a następnie dodać udka i mocno zrumienić.

Podsmażone mięso pokroić w grubsze kawałki i wrzucić ponownie na patelnię.

Dodać sos Sen Soy Teriyaki i dusić przez ok. 15 minut.

Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią.